Alex Gijsbers

DSC06593Alex Gijsbers (1965). Ik ben al meer dan 30 jaar actief in de Atletiek. Gezien mijn lichaamsbouw gaf mijn toenmalige trainer al snel aan dat ik een sprinter moest worden of iets met ballen of discus moest gaan doen. Deze wijze woorden van mijn trainer heb ik uiteraard ook opgevolgd. In verband met mijn werkzaamheden destijds in Zwitserland daar mijn eerste stappen gezet als trainer op de sprintnummers en daar ook mijn eerste atletiek diploma’s voor gehaald. Vervolgens in Nederland verder ontwikkeld als trainer met de nodige diploma’s en bijscholingen. Als loper eigenlijk alles wel gedaan tussen 60 meter sprint indoor tot en met meerdere ultra trails van meer de 100 km in de bergen.

De laatste 10 jaar houd ik mij vooral bezig met barefootstyle/natural running en geef krachttrainingen in de vorm van een Running Bootcamp. Dat is zonder attributen maar alles met ons eigen lichaam de de elementen die we onderweg tegen komen. Ik geef bijscholingen aan trainers en atleten in deze blessurevrije manier van hardlopen. Sinds een jaar of 30 ben ik actief als trainer bij verschillende loopgroepen en atletiekverenigingen. Ook als loop- en conditietrainer topsport bij verschillende sportclubs in de voetballerij, rugby en hockey. Ik ben tevens personal trainer en kan je persoonlijk of per groep begeleiden je persoonlijke doelen te behalen.

Ik ben altijd op zoek om mijn loper te blijven boeien in de lessen die ik geef. Ik voel mij naast trainer ook zeker “entertrainer”. Immers zonder lopers is er ook geen trainer. Daarin ook altijd op zoek naar nieuwe concepten en combinaties van trainingen. Door mij zijn dan ook de “Running Bootcamp” clinics en lessen ontstaan. Daarin laat ik zien hoe leuk het is zo een training te geven en hoe snel je loper daar resultaat van heeft in zijn of haar wedstrijden of loopjes. Gewoon door simpel een aantal dingen te combineren.

Al velen jaren actief als gecertificeerd praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie voor diverse trainers opleidingen en workshops en bijscholingen. Voor mij is het geven van training en de clinics echt een passie en vind het super om te doen. Mijn slogan is altijd ” doe ik wel de juiste dingen”. Dit is dan ook mijn grootste hobby. Ik ben eigenaar van 2Fast4You Loop en Krachttraining. Naast mijn hobby’s die ik hier boven heb genoemd werk ik bij de politie als Officier van dienst.