Marcel Kuenen

Hoi, ik ben Marcel Kuenen en woon sinds 2006 samen met Ieneke Voets in Elst.

Ik ben geboren en getogen in Winterswijk in de Achterhoek. Ik heb het altijd leuk gevonden om actief bezig te zijn. Als klein kind maakte ik al vele lange wandelingen in de bergen met mijn ouders en zusje. Verder was ik dagelijks aan het voetballen; rolschaatsen; tennissen of aan het fietscrossen. Tussen mijn 12e en 16e ben ik veel op pad geweest met de racefiets en maakte ik mooie en ook vaak lange tochten door de Achterhoek en over de grens om nog wat heuveltjes mee te pakken. Daarna kwam een periode waarin vooral de binnenkant van de kroegen veel werd bezocht en studeerde ik gelijktijdig sociale geografie in Utrecht. Als “sport” voetbalde ik in die jaren bij het roemruchte studentenelftal Fortuna 5 in Winterswijk. Prijzen haalden wij niet; kantine omzetrecords werden wel gebroken.

Hardlopen deed ik vanaf toen ik een jaar of 10 was. Soms één keer per week en alleen in de zomermaanden. Een andere keer vaker en gedurende meer maanden. Toen ik in 2006 in Elst kwam wonen en stopte met voetbal bouwde ik het hardlopen langzaam uit. Eerst om de week een rondje en langzaam werd dit opgebouwd naar elke week een rondje en soms zelfs twee keer in de week. Het ultieme doel was natuurlijk om het rondje dat ik altijd liep in een nieuw record te lopen. Dit lukte redelijk vaak en dan was ik telkens trots dat ik weer een paar seconden van mijn parcoursrecord had afgesnoept.

Mijn vriendin Ieneke begon op een gegeven moment ook hard te lopen en sloot zich aan bij Running Elst. Hier kreeg zij intervaltraining en werd de methode Verheul onder de knie gebracht. Pijnlijk werd het toen Ieneke tijdens de Overbetuweloop van 2012 voor me eindigde op de tien kilometer. Ik wist het meteen : “Ik moet ook naar die club”. Na enkele maanden trainen bij Running Elst liep ik de tien kilometer al drie minuten sneller en verpulverde ik de snelste tijd op mijn trainingsrondje in korte tijd met 2 minuten. De hardloopverslaving was een feit geworden. Nu train ik al weer jaren met veel plezier in de A groep met kundige trainers en gezellige medelopers.

In 2014 werd ik door Jeroen gevraagd om als penningmeester actief te worden binnen het bestuur. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan samen met Jeroen; Myriam en Hester. Nu gaan wij verder met een nieuw bestuur en mijn eerste ervaringen zijn erg goed. Iedereen heeft er heel veel zin in. Ik hoop op nog vele hardloopjaren bij onze gezellige vereniging Running Elst!

Terug naar bestuur.