Stephan Hoegen

DSC06601Voordat ik bij Running-Elst lid werd, liep ik al regelmatig hard. Door mijn vader heb ik rond mijn 15e de klap van de molenwiek meegekregen. (Hij was en is net als mijn zusje en ik verslaafd aan het hardlopen.)

Vervolgens heb ik vele sporten beoefend, zoals windsurfen, badminton, basketballen, fietsen, maar vooral hardlopen. Toen ik in 2004 naar Elst verhuisde, leek het mij leuk om lid te worden van een sportvereniging en omdat ik al hardliep was de keus voor een hardloopvereniging snel gemaakt. In eerste instantie trainde ik zelf mee met groep A onder leiding van toenmalige trainer Martijn Venhuizen. Daarna heb ik het stokje van hem mogen overnemen en sinds augustus 2010 verzorg ik de training voor groep A en/of B.

Via Henk Bruggeman ben ik in aanraking gekomen  met de, inmiddels voor mij, ideale manier van trainen, namelijk de Methode Verheul. Nadat ik een paar clinics gevolgd heb van de man achter deze methode, Herman Lenferink,  kan ik op deze wijze ca. 4 x per week op een verantwoorde manier trainen en scherp ik regelmatig mijn pr’s aan. Zelf loop ik niet graag korte wegwedstrijden maar meer de  langere afstanden van 10 km t/m de hele marathon.

Het fijne van hardlopen bij een vereniging is dat je op een verantwoorde en leuke manier je grenzen kunt en leert verleggen, ieder op zijn eigen manier. Leuk ook, omdat samen lopen tenslotte veel gezelliger is dan alleen. En ondanks dat hardlopen dan een individuele sport mag zijn, vind ik dit toch ook een heel sociaal gebeuren. Een vereniging als Running-Elst en de goed georganiseerde Overbetuweloop die ik samen met stichting Overbetuweloop en Running-Elst organiseer, draagt hier aan bij.

Als trainer vind ik het ontzettend leuk om vooral de recreatieve- en prestatiehardlopers te enthousiasmeren en ik hoop dan ook mijn enthousiasme over te kunnen brengen. Ik daag ze vaak uit en probeer ze regelmatig positief te prikkelen tijdens de training.

Ps.: Wil je meer weten over de Methode Verheul en zou je graag zelf op een specifiek schema naast de dinsdag en donderdag willen trainen, vraag dan Henk of mij om verdere informatie.