Arno van der Meulen

Hallo allemaal,

Ik wil mij even voorstellen. Geboren in Hilversum op 6 januari 1962 en woon nu ongeveer 20 jaar in Elst. Werkzaam bij defensie bij de Arbodienst. Vader van twee geweldige kinderen: Zoon Angelo en dochter Giani. Ik was blij dat er op een gegeven moment een artikel in de krant stond van de oprichting “loopverening Running Elst”. Ik dacht gelijk lid worden, hard trainen, maar wel op een goede manier, aangezien ik rugproblemen had. Maar met de geweldige trainers en gezellige hardloopcollega’s ging het helemaal goed komen. Toen ik bij de recreanten liep, kwamen een aantal hardlopers en ik op het idee om een feestcommissie op te richten. Het bestuur vond dit ook een goed idee. We hebben al een aantal leuke activiteiten georganiseerd en hopen dat er nog vele volgen.

Maar ja, hardlopen hoe ben ik daartoe gekomen. Ik ben met deze sport in aanraking gekomen door mijn vader. Hij heeft van jongs af aan al hardgelopen en is nu 85 jaar en loopt nog steeds hard bij de Gooische Atletiek Club in Hilversum. Zelf ben ik ook lid geweest van deze club en mijn favoriete onderdelen waren de middellange afstanden (800m en 1500m) en de Crossen, lekker in het bos hardlopen. Ook andere atletiek onderdelen waren leuk om te doen. Verspringen, polsstokhoogspringen, hordelopen etc., veel werken aan je techniek. Op den duur ging ik ook wel wat langere afstanden lopen. De tien kilometer was toch wel mijn favoriete afstand.

Helaas heb je in Elst niet veel bossen, maar in arnhem heb je het sonsbeekpark. Samen met Ed, Wim en Luc, gaan we regelmatig op zondagmorgen naar het sonsbeekpark, even een paar heuveltjes pakken. Je hebt daar ook de steile trap. Eventjes een paar keer op en neer. Ja, Mart, als je daar genoeg gelopen hebt, kan je nog vrolijk zijn, na een viaducttraining.

Buiten het hardlopen om heb ik vroeger ook gevoetbald en gesquasht. Eigenlijk altijd sportief bezig geweest. Voor verdere ontspanning ga ik regelmatig naar Frankrijk en neem een flesje wijn mee van het land. Al een aantal hardlopers hebben hiervan geproefd en ze vinden het een lekker wijntje. Het voorstelrondje wil ik laten voortzetten door trainer Tom. Hij is een vrolijke noot, maakt leuke opmerkingen, dus ik verwacht wel een stukje met humor.

Groetjes Arno