Ieneke Voets

Beste allemaal!

Sinds ongeveer 8 jaar is hardlopen mijn sport. Een heerlijke manier om te ontspannen en mijn hoofd te legen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vroeger niet zoveel met sport had. Ik fietste van huis naar de middelbare school en heb wel eens gefitnesst. Maar dat sporten met zijn alleen in een verhit hok sprak me niet echt aan.

Net op het moment dat ik op zoek was naar een manier om mijn sport te combineren met het integreren in Elst, was daar Running Elst. En ik werd lid, vanaf het prille begin.
En dan begin je daar, altijd gewend om het zelfde rondje in hetzelfde tempo te lopen in de polders van mijn geboorteplaats Lith. Kreeg ik ineens te maken met loopscholing, houding en interval. Met Henk Bruggeman als ijverige en enthousiasmerende trainer die me de basiskneepjes van het vak leerde. En met resultaat. De vaste kern van trainers heeft zich inmiddels uitgebreid. Nu is Stephan mijn trainer en ben ik aan hem gewend. Zoals ik van vele clubgenoten hoor is die omschakeling voor meer mensen lastig. Maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de trainers! En ja het blijft echt even leuk.

Hoewel lopen vooral om ontspanning gaat, maakt het efficiënte lopen ook dat het steeds uitdagender wordt om grenzen te verleggen. Toen ik begon met hardlopen had ik nooit gedacht dat ik 5 km kon rennen. Laat staan 10, 15 of 18,5 die ik nu in de planning heb. Dus mensen hou vol en bedenk dat al die oefeningen echt wel ergens toe leiden. Er komt een moment dan gaat het (min of meer) als vanzelf. Ook van wedstrijden dacht ik: ach dat voegt niets toe. Nu krijg ik er haast geen genoeg van. Daarbij heb ik geleerd dat trainen niet altijd voluit gaan is. Dit maakt je niet sneller. Inhouden is soms wel lastig haha. Het leuke van de club is de warmte en gezelligheid die inmiddels in de verschillende groepen is ontstaan. Voor iedereen is er een groep die bij hem of haar past. Je vindt altijd wel iemand met wie je lekker op kunt lopen, waar je je aan op kunt trekken en die je motiveert. Het is zelfs een plek waar mooie vriendschappen ontstaan, weet ik uit ervaring.

Er is natuurlijk meer dan hardlopen alleen. Ik volg de post-HBO opleiding SPV en ben werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding bij Propersona Nijmegen. Daar begeleid en behandel ik mensen met stemmingsklachten. Een erg dynamische en uitdagende baan, waar ik elke dag van geniet. Daarvoor werkte ik als psychiatrisch verpleegkundige op een gesloten crisisopname. Ik heb in die tijd erg veel geleerd, maar ik wilde me verder ontwikkelen. Als het goed is ben ik 1 oktober klaar met deze studie. Het fijne nu is dat ik regelmatig werk, dus geen avonddiensten en nachtdiensten meer. Dat betekent ook lekker op de fiets naar het werk. En dat komt mijn loopprestaties weer ten goede.

Verder woon ik sinds ruim 5 jaar samen met mijn vriend in Elst. Ook hij is een fanatieke hardloper. Niet bij de club trouwens. Andere hobby’s van mij zijn koken (met vriendinnen), lezen en genieten van onze neefjes en nichtje. Mijn vriend en ik hebben inmiddels een aantal mooie verre reizen gemaakt, iets waar we veel voldoening uit halen. Daarnaast is skiën sinds een aantal jaren ook iets waar we erg naar uit kijken.

Binnenkort zal ik iemand vragen het stokje van het voorstellingsrondje over te nemen. Aan jou de eer om jezelf voor te stellen. En dit topic mede weer nieuw leven in te blazen. Want het is toch leuk om te weten met wie je deze fantastische sport deelt.

Groetjes van Ieneke Voets