Nicole Saksens

Tijdens mijn studententijd merkte ik dat mijn conditie toch wel sterk achteruit was gegaan… Dat was het moment dat ik ben gestart met hardlopen. Iedere zondagochtend hetzelfde rondje (in Haaksbergen, waar ik vandaan kom) en proberen steeds iets sneller te lopen, maar dat viel mooi tegen. Dit heb ik 2 jaar volgehouden, en het was al een hele vooruitgang ten opzichte van ervoor. Vroeger heb ik fanatiek geturnd, maar daar moest ik door een ernstige blessure helaas mee stoppen. Daarna heb ik aan stijldansen gedaan, maar het nadeel daarvan is dat je het alleen samen kunt doen en als je partner ermee stopt, dan kun je moeilijk alleen doorgaan.

Sinds ik ben afgestudeerd en in het radboud ziekenhuis werk, fiets ik dagelijks naar mijn werk en nadat ik door mijn afdeling werd gevraagd om in het Radboud team mee te lopen met de Marikenloop, loop ik tweemaal per week hard. Al snel merkte ik dat mijn conditie verder verbeterde. Ik heb de 5 km in 27:18 gelopen en was helemaal trots op mezelf. Daardoor ben ik ook na de Marikenloop door blijven trainen en heb ik de Overbetuweloop (5km) binnen 25 minuten gelopen. Dit gaf mij een goed gevoel, maar het leek me veel leuker om in een groep te lopen, waarbij je je aan elkaar kunt optrekken en waarbij je wordt gemotiveerd om door te gaan. Daarom heb ik me bij Running-Elst ingeschreven, en uiteraard ook om in Elst te integreren 😉 Mijn eerste kennismakingstraining was wel bijzonder; eerst een vergadering en daarna een BBQ. Ik probeer zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens de trainingen en de Tour de Vacance is helemaal ‘mijn ding’, omdat ik het altijd leuk vind als ergens een spelcomponent in zit.  Helaas begint vanaf september op donderdagavond weer een cursus van mijn werk en kan ik tot en met december op de donderdagavond dus niet bij de trainingen aanwezig zijn.

Ik ben dus een jaar geleden afgestudeerd aan de Radboud Universiteit voor geneeskunde en nu doe ik een promotie-onderzoek bij de afdeling oogheelkunde. Hierbij doe ik onderzoek naar erfelijke aandoeningen van het netvlies en wissel daarbij de kliniek, genetisch labwerk en computerwerk af. Wanneer ik over ruim 2 jaar (hopelijk) ben gepromoveerd, ga ik in opleiding tot oogarts in Nijmegen wat dan nog 5 jaar duurt, dus aankomende jaren blijf ik zeker lekker in Elst wonen. Mijn vriend en ik wonen hier nu sinds februari en het bevalt ons prima. Een leuk dorp met gezellige mensen en een mooie omgeving om te wandelen, fietsen en uiteraard lekker hard te lopen.  Andere hobby’s van mij zijn tuinieren, winkelen en koken met vriendinnen.
Mijn doel is om 10 km te kunnen lopen bij de volgende Marikenloop en eventueel daarna de 7 heuvelenloop. Hopelijk dat dit mij samen met Running-Elst gaat lukken, waarbij we met veel plezier straks ook onder minder mooie weersomstandigheden trainen, want de hardloopgroep is dan een mooie stok achter de deur om toch te gaan trainen.

Ik geef graag het stokje van het voorstellingsrondje door aan Mart Kwakkel, de nummer 1 van de Tour de Vacance (op dit moment althans), want het is toch een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

Groetjes Nicole Saksens