Henk Bruggeman

Vanaf de oprichting van Running Elst in 2009 ben ik actief als trainer binnen de vereniging. Ik had net met diploma Looptrainer behaald en kon meteen aan de slag. Mijn visie was kennelijk overtuigend voor het bestuur. Ik heb Running-Elst tot bloei zien komen en geniet iedere keer weer van het begin van de trainingsmomenten als de lopers zich verzamelen in de kantine voor hun training. In de loop der tijd heb ik aan alle groepen training gegeven en train elk niveau met evenveel passie.

Lopers beter maken, daar gaat het om.  Beginners stimuleren om door te bijten als het even niet zo makkelijk loopt in het begin, maar ook de prestatieloper aanzetten tot betere tijden. Het blijft een uitdaging.

Training geven is voor mij dagelijks werk. Ik geef training bij verschillende verenigingen, bedrijven en instellingen. En naast hardlopers, train ik ook Nordic Walkers en wandelaars. Iedere training moet een feestje zijn, waar wat wordt geleerd, maar waar ook wordt gelachen.

In de zomervakantie organiseer ik voor alle lopers de Tour de Vacance om ook in deze periode fit te blijven. Naast hardlooptrainer ben ik ook praktijkbegeleider voor trainers in opleiding en schrijf ik voor het vakblad voor Hardlooptrainers, Pro Loop. Verder organiseer ik hardloop- en wandelevenementen, zoals de Overbetuweloop en de Safari Run.

Blijft er nog tijd over, loop ik zelf ook graag hard en nog regelmatig een wedstrijd.