Karel Vroegop

DSC06596Ik ben geboren op 21 september 1959 in Randwijk en woon nu al weer 20 jaar in Nijmegen. Dat lijkt een eind uit de buurt maar het is eigenlijk nog gewoon Ressen. Ik ben al meer dan 30 jaar werkzaam bij Philips/NXP in diverse functies. Getrouwd en vader van 1 dochter. Hobby’s behalve het hardlopen zijn o.a. het sleutelen aan m’n oude Chrysler cabrio en motorrijden (helaas te weinig).

Het hardloopvirus heeft me al meer dan 30 jaar te pakken, maar er zijn ook flinke tussenpauzes geweest waarin ik nauwelijks heb gelopen. In die pauzes heb ik o.a. jarenlang redelijk fanatiek getafeltennist bij tafeltennis vereniging Etac-80 in Elst. Het hardlopen bestond destijds uit schoenen aantrekken en een rondje lopen, enig schema volgen of interval trainingen was er niet bij.

Uiteindelijk heb ik me aangemeld voor een 12-wekelijkse loopcursus bij de Nijmeegse loopschool met als doel de 7-Heuvelenloop tot een goed einde te brengen. Met een paar deelnemers van die cursus zijn we daarna als klein groepje verder gaan trainen waarbij we om de beurt een training maakten en in de bossen rondom Heumensoord onze kilometers maakten. Al snel hebben we ons toch maar definitief aangemeld bij de Nijmeegse loopschool, een gevarieerde training maken bleek namelijk toch niet zo eenvoudig. Jarenlang heb ik daar 3 maal in de week getraind en veel wedstrijden gelopen met een vaste, enthousiaste en gezellige groep lopers.

Toen deze loopgroep kwam te vervallen ben ik voor me zelf gaan trainen (nu wel met een schema en intervallen) en liep dan ook af en toe een wedstrijdje. Vooral tijdens de donkere wintermaanden kostte het trainen in je uppie wel de nodige moeite.

Daarom heb ik me eind 2010 aangemeld als lid van Running-Elst en loop daar met veel plezier. Intussen begon ook de interesse voor het trainersvak te groeien en ben ik uiteindelijk begin 2013 gestart met de cursus basis Looptrainer 3. Ik vind het heel interessant om wat meer over de achtergrond van de techniek op te steken en geniet van het enthousiasme en plezier van de lopers bij het geven van de trainingen. Ik doe nu de nodige praktijkervaring op bij Running-Elst en hoop 1 dag voor de 3e Overbetuweloop mijn examen te halen.