Patrick Stoteler

patrick-bewerktMijn naam is Patrick Stoteler en woon samen met Chantal Slaa en mijn drie dochters met veel plezier in Elst sinds 2008.

In ben opgegroeid in Beltrum een dorpje in de Achterhoek. In mijn jeugd ben ik altijd met sport bezig geweest voornamelijk met voetbal. Een van de hoogtepunten was het behalen van het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal. Na mijn voetbal carrière  ben ik overgestapt naar het hardlopen en al snel werden de disciplines zwemmen en fietsen er aan toegevoegd. Deze drie sporten tezamen zorgden er voor dat ik een decennia lang mij bezig hield met de triatlon sport. Wedstrijden in Duitsland en België waren mijn hoogtepunten. Na deze periode kwam de fase van opgroeiende kinderen en helaas ook van vele blessures. Tijdens deze periode werd mij duidelijk dat ik het hardlopen echt miste. Ik besloot om mij aan te melden bij Running Elst. Achteraf gezien is dit een van mijn beste keuzes geweest. Stephan Hoegen zag al snel dat ik te veel trainde en gaf mij een trainingsschema waar mee ik weer vooraf aan begon met opbouwen.

Nu ben ik al weer vele jaren met zeer veel plezier aan het trainen en wedstrijden lopen.

Mijn trainers ambities begonnen in 2015. Deze werden gevoed van uit mijn pedagogische achtergrond, het managen van groepen mensen, kennis en ervaring van hoe belangrijk bewegen en gezonde voeding is voor je leven in relatie tot je energie niveau en fitheid. Daarnaast krijg ik zeer veel energie om in de buitenlucht in weer en wind met een groep mensen te gaan trainen met een van mijn grootste passies hardlopen. Dick Leseman en Henk Bruggeman hebben mij het laatste zetje gegeven om zelfstandig trainer te worden. Ik begin eind 2016 aan de trainersopleiding BLT3. Als trainer wil ik elk individu en of groep ondersteunen om zijn of haar doelen te bereiken. Voor elk individu kan de prestatie verbetering op een ander vlak liggen bijvoorbeeld fitheid, afvallen, zelfvertrouwen, loophouding en of tijden verbeteren.

Voor mij betekent hardlopen plezier, genieten, ontspanning, luisteren naar je lichaam, doelen stellen en dan komt de prestatie van zelf. Is het niet vandaag dan komt het morgen.

Mijn kernwoorden zijn LESS IS MORE.