Van de massagetafel

Vanuit het bestuur van Running-Elst, nl. Jose, is mij gevraagd om voor de nieuwe website een stukje te schrijven in mijn hoedanigheid als sportmasseur en lymfedrainage. Ik zal mij eerst even aan u voorstellen. Mijn naam is John Geurts en samen met mijn vrouw Ine hebben wij twee sportieve kinderen. Mijn sport is al twee├źndertig jaar fietsen. Een aantal jaren wedstrijden en later vooral het rijden van toertochten. Vorig jaar de zwaarste eendaagse wedstrijd ter wereld gereden de Oetstalerradmarathon in Oostenrijk.
Een tocht van 238 kilometer met vier bergen totaal 5.500 hoogtemeters. Dus ik weet wat stuk zitten, afzien, pijn, motiveren en je eigen grenzen verleggen inhoud.

Een aantal jaren geleden heb ik besloten om meer van mijn eigen lichaam te weten te komen door een cursus sportmasseur te volgen. Bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) heb ik mijn opleiding gevolgd en het rijksdiploma afgesloten. Daarna heb ik de cursus Manuale Lymfedrainage gevolgd en eveneens het diploma behaald. In mijn avonduren en soms op de zaterdag masseur of draineer ik zowel sporters als niet sporters. Jose begeleid ik al voor het derde opeenvolgende jaar tijdens de voorbereiding van een marathon.

In onderstaand verhaal leg ik uit wat sportmassage en lymfedrainage precies betekenen.