Werner Nijbroek

Mijn naam is Werner, ik ben getrouwd met Renate en samen met onze 4 kinderen Zoe, Ty, Mo & Pitt wonen we sinds 12 jaar in Elst. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd aan voetbal en zaalvoetbal gedaan. Een mooi historisch moment was het schoolvoetbal waar we met ons team Nederlands kampioen zijn geworden.

Toen ik merkte dat het hoofd meer wilde dan dat de benen lieten zien ben ik met het voetballen gestopt en ben ik rond mijn 35e met het hardlopen begonnen. Een nieuwe passie was geboren. Ik vind het heerlijk om, vaak met passende  muziek, in de hardloopflow te komen en door de Betuwe te rennen en aan loopjes in de regio mee te doen. En natuurlijk ook met onze eigen Over-Betuweloop, een leuke loop in Elst waar we trots op mogen zijn.

En van het een komt het ander.Van 5 naar 10 naar 20 naar de hele marathon zoals die van Amsterdam en New York. New York is een echte aanrader, het is net of je in een optocht door Staten Island, Brooklyn, Queens, The Bronx en Manhatten loopt om uiteindelijk in het bekende Central Parc te finishen.

Sinds een paar jaar is daar het trailen bijgekomen, door de bossen en de heide en over de heuvels mezelf uitdagen en tegelijkertijd genieten van de natuur. We hebben hiervoor dichtbij veel mogelijkheden met de Hoge Veluwe, Posbank en de stuwwallen van Doorwerth en Nijmegen (N70).

Regelmatig gaan we met een groep hardloopvrienden een weekend weg. De aanleiding is dan het lopen van de halve marathon zoals die van Barcelona of Boedapest of de Roparun, een dag- en nachtloop van Parijs naar Rotterdam voor een goed doel: geld ophalen voor palliatieve zorg aan mensen met kanker.

Dit jaar heb ik letterlijk en figuurlijk mijn grenzen opgezocht en heb ik samen met Patrick Stoteler de marathon over de Chinese muur gelopen. Steile geitetrappen en 38 graden celcius, een zware kluif maar een fantastische ervaring samen met lopers uit 60 andere landen. En onze vaders waren erbij, dat maakte het avontuur extra bijzonder. Dit smaakt naar meer…..

Toen ik gevraagd werd of ik voorzitter wilde worden van Running Elst heb ik meteen ja gezegd. Van een gezellige club met mensen die dezelfde passie hebben en die er is voor alle leeftijdsgroepen, voor beginners en gevorderden, voor hardlopers en trailers wil ik, samen met de andere bestuursleden, graag de kar trekken!

Terug naar bestuur.